Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten (voor 2 hamburgers)

2 Sesambroodjes
IJsbergsla
Tomaat
Whiskey cocktailsaus

Guacamole
1 avocado’s
1/2 kleine ui
1/2 rode peper
1 teen knoflook
peper en zout
1/4 limoen

Burger
150 gr gehakt
70 gr paneermeel
50 gr parmezaanse kaas
1/2 ei
1 teen knoflook
1 tl paprikapoeder
1/2 tl cayennepeper
1 tl knoflookpoeder
Peper en zout

 


Op zijn tijd is een eigen gemaakte hamburger zo lekker. Een goede burger is soms ook simpel.
Hij is pas echt goed als je handen helemaal onder zitten 😉

Burger
Doe het gehakt, peterselie, paneermeel, kaas, knoflookpoeder en ei in een kom.
Knijp de knoflookteen(en) erboven uit en breng op smaak met zout en peper.

Kneed alles samen.

Bak de burgers gaar in het een hete koekenpan met olie.

Guacamole
Prak de avocado’s in een schaaltje.

Snij de ui en rode peper fijn en doe deze bij de avocado’s samen met de geperste knoflook.
Breng de guacamole op smaak met limoensap, peper en zout.
Begin eerst met een halve limoen en voeg daarna beetje bij beetje toe tot je het lekker vind.

Hamburger
Snij het broodje door de helft. Smeer beide helften in met de guacamole.
Leg op het onderste deel de sla en tomaat. Hier bovenop de burger.

Doe er whiskey cocktail saus over en smullen maar.

Voor erbij het ik zoete aardappel blokjes gemaakt uit de oven.

Eet smakelijk!