Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden, 40 minuten bakken

Ingrediënten:

Cake
5 eieren
250 gr ongezouten boter
250 gr zelfrijzend bakmeel
100 gr fijne kristalsuiker
150 ml advocaat
1/2 tl bakpoeder
2 el melk

Botercrème 
200 gr roomkaas
200 gr poedersuiker
100 gr ongezouten boter
1 el citroensap

optioneel: paaseitjes

Cakevorm 24 cm


Op een of andere manier past advocaat wel bij Pasen. Waarschijnlijk door de kleur 😉
Wil je wat bakken met Pasen probeer dan deze advocaatcake. De advocaat is subtiel aanwezig. Je kan altijd meer naar smaak toevoegen.

Cake
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de cakevorm in en strooi er wat bloem in.

Klop de boter met de suiker romig.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe en daarna de melk.

Zeef de bloem en bakpoeder. Klop dit samen met de zout kort toe.

Spatel de advocaat er voorzichtig doorheen, zodat het deeg luchtig blijft.

Zet de cake 40 minuten in de oven.

Botercrème
Voor de topping heb ik botercrème gebruikt. Het voeg net wat extra’s toe aan de cake.

Klop de boter zacht en meng de roomkaas, poedersuiker en citroen erdoor.

Doe de crème in een spuitzak met een spuitmondje die jezelf leuk vind.
Leg de crème in de koelkast tot de cake is afgekoeld.

Spuit de crème op de cake en decoreer het eventueel met paaseitjes.

Eet smakelijk!