Bereidingstijd: 5 minuten
Ingrediënten:
4 teentjes knoflook
1 ei
1,5 tl dijon mosterd
zout
sap van ½ limoen
300 ml zonnebloemolie
Gebruik voor het maken van de aioli een staafmixer en een mengbeker.
Doe in de mengbeker de olie, mosterd, zout en limoensap.
Breek hierop voorzichtig het ei, zodat de eidooier heel blijft.
Zet je staafmixer over het eidooier heen en zet de staafmixer op de bodem.
Zet de staafmixer aan haal deze langzaam omhoog tijdens het mixen.
Zo wordt alles goed gemixt en verandert het in een mayonaise.
Knijp de knoflooktenen uit en mix deze door de mayonaise heen.
Proef de aioli als deze nog niet naar je zin is kan je er nog mosterd, zout of eventueel een knoflookteen aan toevoegen.
Deze aioli is een lekker aanvulling bij onder andere de patatas bravas
Geef een reactie