Bereidingstijd: 15-20 minuten voorbereiden, 45 minuten bakken

Ingrediënten (max. 20 stukjes):

Bodem:
350 gr zelfrijzend bakmeel
175 gr ongezouten boter (kamertemperatuur)
75 gr kristalsuiker
1 ei
Zout
Paneermeel

Vulling:
5 grote jonagold appels
2 tl kaneel
2 el kristalsuiker
citroensap

Kruimel:
200 gr bloem
150 gr ongezouten boter (koud)
75 gr witte Basterdsuiker
1 tl kaneel
Citroenrasp
Zout

Bakvorm: 25 x 20 cm


Vet de bakvorm in en bekleed het met bakpapier.

Bodem
Klop de zachte boter met suiker romig en voeg het ei toe. Zorg dat deze volledig is opgenomen voor je bloem en zout toevoeg.
Kneed het deeg tot één geheel.
Rol het deeg uit tot de grote van de vorm en leg het erin. Pak eventueel een glas warm water en een eetlepel.
Maak de eetlepel warm en strijk het deeg glad.Strooi hierover heen wat paneermeel, zodat de bodem niet te nat wordt van de appels.
Verwarm de oven op 180 graden.

Vulling
Schil de appels en snij ze in blokjes. Meng de appels met de kaneel, suiker en een beetje citroensap en verdeel deze over de bodem.

Kruimel
Snij de boter in kleine blokjes en doe de rest van de ingrediënten erbij. Het is handig om het voorzichtig te mengen met een mixer, maar mix niet te lang door, want het moeten kruimels blijven.
Je kan het ook met je vingertoppen mengen.

Verdeel het kruimel over de appels en zet de appelkruimel bars 45 minuten in de oven.

Je kan het als toetje warm serveren met ijs en slagroom erbij of lekker voor bij de koffie/thee.

Eet smakelijk!