Ingrediënten:

8 kippendijen

Marinade
1 grote teen knoflook
1 el gemalen koriander
1 el gemalen komijn
1 el gemalen gember
1 tl cayene peper
2 tl paprikapoeder
2 tl zout
gemalen peper
2 el citroensap
2 el olijfolie

Yogurt saus
125 ml griekse yogurt
1 teentje knoflook geperst
1 tl gemalen komijn
Citroensap
zout en peper

Gegrilde groenten
1 courgette
1 aubergine
1 paprika
1 rode ui

Pitabroodjes


 

Kip
Stop alle marinade ingrediënten in een diepvrieszakje met zipsluiting en doe hier ook de kippendijen.
Zorg dat de kippendijen onder de marinade zit.
Heb je geen diepvrieszakje dan kan je de ingrediënten ook mengen in een kleine ovenschaal. Dek de ovenschaal af met vershoudfolie.
Leg het zakje of zet de schaal minimaal 2 uur in de koelkast.

Zet na 2 uur de oven aan voor de pitabroodjes en bak deze volgens de verpakking.

Saus
Meng de ingrediënten van de yoghurt saus en proef regelmatig of de smaak naar je zin is.

Groenten
Snijdt alle groenten in stukjes. De courgette heb ik in de lengte gesneden met een kaasschaaf, want dit ziet er qua opmaak leuker uit.
Bak alle ingrediënten in een koekenpan tot ze een kleurtje hebben. Strooi er zeezout en gemalen peper overheen en de groenten zijn klaar.

Bak ondertussen ook de kippendijen in een grillpan tot ze gaar zijn.

Leg alles op een groot bord en je hebt een heerlijke maaltijd.

Eet smakelijk!