Bereidingstijd: 30 minuten voorbereiden, 3,5 uur rusttijd

Ingrediƫnten

Springvorm 24 cm

Bodem

200 gr Bastogne koeken
125 gr ongezouten boter
Paneermeel

Vulling
10 gelatine blaadjes

200 gr bananen
300 gr roomkaas
75 ml sinaasappelsap
110 gr suiker
3 eidooiers
250 ml slagroom
Aardbeien

 


 

Vet de springvorm in van 24 cm en bedek deze met bakpapier (bodem en zijkanten).

Bodem
Maal de bastogne koeken fijn in de foodprocessor en smelt de boter in een pannetje.
Meng de kruimels met de boter en verdeel dit evenredig over de bodem met de bolle kant van een lepel.
Zet de bodem 30 minuten in de koelkast.

Vulling
Leg de gelatine 5 minuten in een kom koud water.

Pureer de bananen met een staafmixer en giet dit samen met de sinaasappelsap in een steelpan.
Verwarm het op het kleinste pitje op laag vuur en roer het regelmatig door.

Mix ondertussen de roomkaas, suiker en eidooiers tot een glad mengsel.

Klop de slagroom, maar niet helemaal stijf. Meng met een spatel het roomkaasmengsel door de slagroom.

Check of de bananenpuree warm is. Knijp dan gelatine goed uit en roer dit door de warme banaan totdat het is opgelost.

Roer eerst 2 lepels roomkaas door de bananenpuree. Schep daarna de bananenpuree door de rest van de roomkaas.

Haal de bodem uit de koelkast en bestrooi deze met paneermeel. Dit is om wat van het vocht op te nemen van de aardbeien.
Snij de aardbeien in helften en verdeel deze over de bodem. Giet hierover het roomkaas mengsel en zet de taart voor minimaal 3 uur in de koelkast.

Serveer de taart koud, want hij kan niet lang buiten de koelkast staan.
Voordat je serveert kan je nog wat aardbeien ter decoratie op de taart leggen.

Eet smakelijk!