Bereidingstijd: 15 minuten voorbereiden, 45 minuten bakken
Ingrediënten:
100 gr Amandeelmeel
50 gr havermoutmeel (Als je havermout fijn maalt heb je ook havermoutmeel)
90 gr geraspte kokos
2 tl kaneel
2 tl bakpoeder
¼ tl zout
200 ml kokosmelk
3 geprakte bananen
el honing
3 eieren
chocoladedruppels
80 gr ongezouten/ongeroosterde noten
Kruimel
120 gr havermout
80 gr amandelmeel of bloem
50 ml gesmolten kokosolie
6 el honing
2 tl kaneel


Wil je een gezond en lekker ontbijt zonder suiker dan is dit bananenbrood perfect.
Gebruik een cakevorm van 23 cm.
Cake:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe de amandelmeel, havermoutmeel, kokos, kaneel, bakpoeder en zout in een kom.
Pureer de bananen in een staafmixer en mix de bananen met een garde de kokosmelk erdoor. Voeg hierna 1 voor 1 de eieren toe. Zodra de eieren zijn opgenomen kan de honing erbij.
Meng de droge ingrediënten bij de natte met een spatel tot het een cakebeslag is.
Hak de noten grof en meng deze samen met de chocoladedruppels door het cakebeslag. Stort het cakebeslag in de vorm.
Kruimel:
Meng de havermout bloem/amandelmeel, kaneel, honing en de gesmolten kokosolie in een kom.
Strooi de kruimel over het cakebeslag en zet het bananenbrood 45 minuten in de oven.
Laat de bananenbrood goed afkoelen voordat je het uit de vorm haalt.
Geef een reactie