Bereidingstijd: 60 minuten voorbereiden, 4 uur rusttijd
Ingrediënten:
Vlaaivorm 26 cm
Bodem
325 gr digestieve koekjes
150 gr ongezouten boter
Vulling
250 gr pure chocolade
2 of 3 bananen
Karamel
100 gr suiker
3 el water
2 el slagroom
1 el crème freche
40 gr ongezouten boter
3 blaadjes gelatine
Topping
500 ml slagroom
2 zakjes dr oetker klopvast


Vet de vlaaivorm in met boter of bakspray. Bedek de vorm met bakpapier.
Bodem
Maal de digestieve koekjes fijn en smelt de boter in een pannetje. Meng de boter met de koekjes en verdeel deze over de bodem en de zijkant met de bolle kant van de lepel. Druk de zijkanten goed aan met je vingers.
Zet de bodem 30 minuten in de koelkast.
Slagroom
Klop in een mixer de slagroom stijf met 2 zakjes klopvast.
Doordat je de slagroom met klopvast opklopt wordt de slagroom niet waterig op de taart en zakt het niet in.
Zet de slagroom tot gebruik in de koelkast
Chocolade
Breek 200 gr chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie. De andere 50 gr chocolade gebruik je voor de decoratie.
Haal de bodem uit de koelkast en smeer de chocolade uit over de bodem.
Zet de bodem weer 10 minuten in de koelkast tot de chocolade is gehard.
Karamel
Leg de blaadjes gelatine voor 5 minuten in koud water
Maak de karamel. Dit is wel een werkje waarbij je echt bij de pan moet blijven en geduld moet hebben.
Doe 100 gram suiker in een pannetje met 3 eetlepels water. Zorg dat alle suiker met het water in aanraking is geweest.
Zet het op een laag vuur en pak ondertussen een bakje met water en een kwastje.
Maak het kwastje nat en haal het langs de rand van de pan. Dit voorkomt dat het gaat kristalliseren aan de rand. Doe dit regelmatig.
Na 10 minuten begint de suiker te bubbelen. Zet het vuur niet hoger om het proces sneller te laten gaan, want dan verbrand de karamel.
Na ongeveer 5 minuten als het bubbelt zie je dat de suiker donkerder wordt van kleur. Let op! dit kan snel gaan. Zorg dat de karamel mooi goudbruin is en haal dan het pannetje van het vuur.
Voeg 2 el van de geklopte slagroom, 1 el crème freche, 40 gr ongezouten boter toe aan de karamel en roer het door.
Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg deze snel toe aan de karamel en zorg dat ze goed vermengen met de karamel, zodat je geen gelatine stukjes meer ziet.
Blijf je toch iets zien zet dan de pan heel eventjes op laag vuur en blijf het doorroeren totdat de stukjes zijn gesmolten.


Haal de bodem uit de koelkast. Snijdt de bananen in stukjes en leg deze op de bodem. Giet hierover de karamelsaus en zet de bodem voor minimaal 3 uur in de koelkast zodat de karamel goed hard is geworden.
Je kan de taart een nachtje in de koelkast laten staan.
Haal de taart voor het serveren uit de koelkast en maak het af met de slagroom.
Schil met een schilmesje krullen van de chocolade en strooi dit over de slagroom.
Smullen maar!
Geef een reactie