Bereidingstijd: 15 minuten voorbereiden, 20-25 minuten bakken

Ingrediënten:

300 gr zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
1 tl baksoda
150 gr kristalsuiker
2 eieren
175 ml karnemelk
125 ml zonnebloemolie
1 tl vanille extract
1/2 tl zout
1 citroen rasp
100 gr bosbessen
Bosbessenjam


Verwarm de oven voor op 190 graden.
Vet de muffinvorm in met bakspray of boter. Het liefst gebruik ik een siliconen vorm.
Ik ben erachter dat ik de muffins dan mooier vind rijzen.

Zeef de bakmeel, baksoda, bakpoeder in een kom.

Klop in een andere kom het ei los en voeg hier aan toe de karnemelk, vanille extract, suiker, zout, citroenrasp.
Als laatst mag hier de zonnebloem olie bij.

Meng de helft van het natte mengsel met het bakmeel en als dit goed gemengd is voeg je de andere helft toe.

Doordat bosbessen zo kwetsbaar zijn heb ik ze in de vorm eraan toegevoegd.
Vul de helft van de vorm met het beslag en duw er voorzichtig een aantal bosbessen in.

Leg een lepeltje bosbessenjam in het midden en vul het verder weer aan met beslag.
Duw er nu ook weer voorzichtig een paar bosbessen in. Duw niet te hard, want anders komt de jam er aan de zijkant uit.

Zet de muffins 20-25 minuten in de oven.

Eet smakelijk!