Bereidingstijd: 15 minuten voorbereiden, 40 minuten bakken
Ingrediƫnten:
250 gr ongezouten boter (zacht)
200 gr suiker
300 gr bloem
2 tl vanille extract
1 ei en 1 ei om te bestrijken
1/2 citroen
snuf zout
Optioneel halve garneeramandelen

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Ik heb een vierkante vorm gebruikt van 22 x 22 cm.
Vet de vorm in en bedek het met bakpapier.
Door het bakpapier krijg je de boterkoek er makkelijk uit.
Klop de boter en suiker met een klopper tot het romig is.
Voeg hieraan toe het ei, zout, vanillextract en het rasp van een halve citroen.
Doe de bloem erbij en klop alles tot het deeg wordt.
Kneed het deeg daarna nog even met de hand door.
Zet een glas met warm water klaar en een eetlepel.
Verdeel het deeg over de springvorm. Maak de eetlepel nat en gebruik de bolle kant om het deeg te verdelen.
Trek met een vork lijnen over het deeg. Verzin een leuk motief.
Optioneel kan je halve amandelen op het deeg leggen.
Klop het andere ei los en smeer het ei over de koek. Zo wordt de koek mooi bruin.
Zet de boterkoek 40 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Geef een reactie