Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten (2-4 personen)
2 biefstukken
2 takjes tijm
1 vers ciabattabrood
Paprika’s uit pot
Peterselie
1 ui
Rucola sla
Aioli
Olijfolie extra vierge
Bestrooi de biefstukken met zout, peper en verse tijm en besprenkel het met olijfolie.
Wrijf het vlees goed in, keer ze om en doe hetzelfde met de andere kant.
Sla de biefstukken wat plat, zodat ze korter de tijd nodig hebben om te garen.
Als je een medium biefstuk wilt bak ze 2-3 minuten per kant.
Snij de uien in ringen. Giet een klein laagje olie in een koekenpan en zet deze op laag vuur.
Als de olie heet is leg je de uien erin. Laat ze op laag vuur zacht worden.
Snij de peterselie fijn en meng dit met de gesneden paprika (in blokjes).
Snij het ciabattabrood in de lengte door en besprenkel het met olijfolie extra vierge.
Smeer beide delen in met een dun laagje aioli (niet teveel want er zit een sterke knoflooksmaak aan).
Leg op de onderste helft een laagje rucola.
Snijdt de biefstuk in reepjes en leg dit op het brood. Strooi hierover heen de paprika en klap het brood dicht.
Eet smakelijk!
Geef een reactie