Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten (4 personen)
4 harde volkoren meergranenbollen
kipkruiden
1,5 el olijfolie, traditioneel
1 tl sambal
4 teentjes knoflook
ijsbergsla
160 gram champignons
1 ui
1 rode peper
500 gram kipfilet
60 gram creme fraiche, halfvol
60 gram honing

Maak een marinade van de olie, kipkruiden, 2 knoflookteentjes en de sambal.
Zorg dat het een wat dikker papje is.
Snij de kipfilet in reepjes en meng ze door de marinade. Laat het even staan
Snij ondertussen de ui, champignons en peper.
Bak de ui in een wokpan totdat ze glazig zijn voeg er 2 geperste knoflookteentjes bij en de peper.
Bak dit 1 minuutje mee en voeg de kipfilet toe. Als deze gaar zijn kunnen de champignons erbij.
Voeg de crème freche en honing toe en verwarm dit mee.
Snijdt het broodje open en beleg het onderste gedeelte met sla.
Verdeel het vleesmengsel op het broodje.
Serveer bij de broodjes eventueel een salade.
Eet smakelijk!
Geef een reactie