Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden, 13 minuten bakken

Ingrediënten:

350 gr 70% pure chocolade
45 gr ongezouten boter
225 gr basterd suiker
80 gr maizena
1 tl bakpoeder
3 eieren
1 tl vanille extract
witte en/of pure chocolade druppels


De brookie is een combinatie van een brownie en een koekje.
Net als vele foodies kijk ik heel graag naar Masterchef Australië. Daar kwam dit gerecht voorbij dus ik moest het ook proberen.

Het is een heel makkelijk recept.
Smelt de boter en chocolade au bain marie.

Verwarm ondertussen de oven voor op voor op 180 graden.

Klop de maizena, suiker, bakpoeder, eieren en vanille luchtig.
Meng met een spatel het chocolademengsel erdoor.

Leg met een eetlepel hoopjes beslag op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Zorg dat er wat ruimte tussenzit zodat de koekjes ruimte hebben om groter te worden.

Druk licht de chocoladedruppels op het beslag en zet ze 13 minuten in de oven.

Laat de koekjes afkoelen en dan kan je lekker smullen.