Bereidingstijd: 15-20 minuten voorbereiden, 55 minuten bakken

Ingrediënten (16 stukjes):

Brownie
250 gr pure chocolade
100 gr kristalsuiker
75 gr donkerbruine suiker
200 gr ongezouten boter
125 gr zelfrijzend bakmeel
20 gr cacaopoeder
3 eieren
1 tl vanille extract
Zout

14 oreo koekjes

Cheescake
300 gr roomkaas
100 gr kristalsuiker
2 eieren
1 tl vanille
60 ml slagroom
Max ½ citroen (sap)


Verwarm de oven voor op 175 graden

Brownie
Vet een bakvorm in van 20 x 20 cm en bekleed het met bakpapier. Smelt de chocolade au bain-marie samen met de boter.
Zeef in een kom de het zelfrijzend bakmeel en de cacao poeder.

Als de chocolade en boter gesmolten is haal je de kom van de pan. Roer eerst de suiker door het mengsel en daarna met een spatel het meel.
Voeg een snufje zout toe en klopt 1 voor 1 de eieren erdoor tot het een smeuïg mengsel is.
Giet het mengsel in de bakvorm en zet het 10 minuten in de oven.

Cheesecake
Roer de roomkaas glad bij voorkeur in een mixer, zodra het glad is kan de suiker erbij.
Klop met een spatel de slagroom (ongeklopt) erdoor. Mix daarna de eieren erdoor en zorg dat alles goed gemengd is. Voeg als laatste de vanille extract en wat citroensap toe.

Haal de brownie uit de oven en duw de oreo koekjes zachtjes in het brownie mengsel. Giet de cheesecakevulling erover en zet het weer terug in de oven voor 45 minuten.

Eenmaal uit de oven laat de brownie cheescake goed afkoelen en zet het daarna in de koelkast of serveer het.

Eet smakelijk!