Ingrediënten (4 personen)

2 kipfilets
½ theelepel gerookte paprikapoeder
Zout en peper

1 ciabatta brood
1 teentje knoflook
4 plakjes gerookte pancetta
2 kroppen romaine sla
cherry tomaatjes
2 rode paprika’s uit een potje

Dressing:
1 teentje knoflook
2 citroenen
40 gr parmezaanse kaas
4 ansjovisfilet
4 volle eetlepels magere yogurt
scheutje worcestersaus
1 el rodewijnazijn
1 tl engelse mosterd
½ bosje verse basilicum


 

Pak een stuk bakpapier en leg hierop de kipfilets. Bestrooi ze met zout en peper en paprikapoeder en hussel het in het bakpapier door elkaar.
Vouw hierna het bakpapier over de filets en sla de filets wat platter met een deegroller.

Bak ze hierna met wat olie in de koekenpan tot ze goudbruin en gaar zijn.

Snijd de 2 broodjes volledig door de helft en leg ze in de grillpan en rooster ze aan beide kanten tot er donkere streepjes op zitten.

Knijp 1 knoflookteentje met een knoflookpers uit boven de blender. Knijp de citroen er boven uit en breek de Parmezaanse kaas in stukjes. Voeg de rest van de dressing ingrediënten er aan toe en maal alles tot het glad is. Breng op smaak met zout en peper.

Haal de broodjes uit de grillpan en wrijf ze in met een teentje knoflook. Snijd reepjes van de broodjes en de kip.
Bak de pancetta een paar minuten in de grillpan.

Snijd de sla in stukken en leg dit op een groot bord of schaal.
Leg de ciabatta en kip erop en snijd de tomaatjes door de helft en de paprika in reepjes. Strooi dit samen met de pancetta op de salade en besprenkel alles met de dressing.

Schaaf er eventueel nog wat Parmezaanse kaas op.

Eet smakelijk!

Bron: Jamie Oliver