Bereidingstijd: 15 minuten voorbereiden, 8 minuten bakken

Ingrediënten (2 burgers)

250 gr gemixte champignons
2 tenen knoflook
1 kleine ui
60 gr parmezaanse kaas
Handje peterselie
Peper/zout
Paneermeel
1 ei
Sla
Tomaat
Whiskey/cocktail saus
2 harde ronde bruine broodjes


Wil je een hamburger eten, maar toch gezond. Probeer dan vooral deze champignon burger.

Snij de champignons, ui en knoflook in grove stukjes. Bak de ui glazig en voeg de champignons en knoflook toe te het gaar is.
Voeg er peper en zout aan toe en doe het mengsel samen met een handje peterselie in de hakmolen (onderdeel van staafmixer set) en mix het glad.

Laat het mengsel iets afkoelen.

Snij de broodjes doormidden en smeer beide kanten in met whiskey-cocktailsaus.
Leg op het onderste deel sla en snij de tomaat in plakjes.

Zet een kom klaar met de kaas, ei en paneermeel. Begin met ongeveer 20 gram paneermeel.
Doe het champignonmengsel erbij en kneed alles door elkaar.
Blijft het mengsel te nat voeg dan nog wat paneermeel toe.

Maak er 2 burgers van en bak ze beide kanten goudbruin.

Leg ze op de broodjes en de tomaten daarboven op en maak het af met een beetje peterselie.
Serveer er zoete aardappel of gewone friet naast.

Eet smakelijk!