Bereidingstijd: 20 minuten voorbereiden, 50 minuten bakken, 3,5 uur afkoelen
Ingrediënten
24 cm springvorm
Bodem:
150 gr volkorenbiscuits
60 gr amandelmeel
80 gr boter
Vulling:
600 gr roomkaas
200 gr suiker
4 eieren
50 ml slagroom
2 el zure room
1 limoen
2 tl vanille extract
1 doosje aardbeien
1 kleine reep witte chocola


Verwarm de oven voor op 170°C en plaats onderin een lage ovenschaal met water.
Dit voorkomt dat de cheesecake te droog wordt en tijdens het bakken verbrandt.
Bekleed de springvorm met bakpapier. Om te zorgen dat het bakpapier goed aan de zijkanten plakt vet je de vorm in met boter of bakspray.
Maal de koekjes in een staafmixer tot kruim en smelt de boter.
Meng de koekkruim, amandelmeel en boter met elkaar.
Stort het mengsel in de vorm en druk het goed.
Roer de roomkaas glad bij voorkeur in een mixer, zodra het glad is kan de suiker erbij.
Klop met een spatel de slagroom (ongeklopt) en de zure room door de roomkaas.
Mix daarna met en mixer de eieren erdoor.
Als laatste kan de vanille extract, limoensap en rasp erdoor.
Je kan zelf kiezen hoeveel limoen je erdoor doet. Ik gebruik een hele, omdat een cheesecake heel zoet is.
Stort de vulling op de koekbodem en bak de cheesecake 50 minuten.
Laat de cheesecake helemaal afkoelen buiten de koelkast en zet daarna minimaal 3 uur in de koelkast.
Haal de taart uit de vorm en garneer het met aardbeien en geraspte witte chocolade.
Je weet niet wat je proeft 😀
Eet smakelijk.
Geef een reactie