Bereidingstijd: 45 minuten voorbereiden, 20-25 minuten bakken
Ingrediënten (voor ongeveer 30 soesjes)
Soezendeeg:
Boter 80 gram in blokjes
Bloem 110 gr gezeefd
Eieren 3
Water 225 ml
Zout
Vulling:
250 ml slagroom
150 ml advocaat
325 gr pure chocolade
Gemalen kokos
Verwarm de oven voor op 200 graden. Als het kan zet hem op de hetelucht stand.
Zet een bakplaat bekleed met bakpapier klaar.
Doe de boter met een snufje zout en het water in een pan. Breng langzaam aan de kook en voeg zodra de vloeistof kookt in 1 keer de bloem toe.
Haal de pan van het vuur en roer met een houten lepel alles tot een samenhangend deeg. Zodra het loslaat van de wand van de pan strijk je het deeg op een bord en laat je het tot warm afkoelen
Klop de eieren los.
Als het deeg is afgekoeld doe je het weer terug in de pan en roer je beetje voor beetje het ei erdoor heen. Zorg dat het ei volledig met het deeg is gemengd is voordat je het volgende beetje ei erbij doet.
Je hebt ongeveer 2,5 ei nodig.
Schep het deeg in een spuitzak met een gladde spuitmond en spuit toefjes ter grootte van een walnoot op de bakplaat met genoeg ruimte er tussen.
Bak de soesjes in 20-25 minuten goudbruin. Neem ze uit de oven en prik met een satéstokje onderop het soesje een gaatje, zodat de stoom kan ontsnappen.
Deze gaatjes gebruik je straks als opening voor de vulling.
Als ze klaar zijn laat ze op een rooster afkoelen.
Klop de slagroom stijf. Hiervoor heb je geen suiker nodig.
Voeg hierna de advocaat toe.
Zet de vulling in de koelkast tot je het nodig hebt.
Gebruik een spuitzak met een klein spuitmondje om de vulling via het stoomgaatje in de soes te spuiten.
Smelt de chocolade au bain-marie.
Haal de gevulde soesjes met een lepel of een vork (dan blijven je handen redelijk schoon) door de chocolade.
Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
Als ze bedekt zijn met chocolade strooi je de gemalen kokos erover.
Laat de soesjes afkoelen.
Eet smakelijk!
Geef een reactie