Bereidingstijd: 20 minuten voorbereiden, minimaal 5 uur koelen

Ingrediënten:

225 gr pure chocolade
50 gr ongezouten boter
150 ml slagroom
3 el espresso
3 el Tia Maria


 

Smelt de chocolade en boter au bain marie.
Als alles gesmolten is laat je de chocolade 5 minuten afkoelen.

Meng de ongeklopte slagroom met de espresso en Tia Maria en spatel dit door het chocolademengsel.
Proef of je de verhouding koffie/Tia Maria lekker vindt. Je kan er altijd nog een beetje koffie of Tia Maria door mengen.

Giet het mengsel in een lage schaal en zet deze minimaal 3 uur in de koelkast, maar het liefst een nacht.
Het moet stevig genoeg zijn om bolletjes te maken.

Strooi wat cacaopoeder op een bord.
Het meest ideale is om met een meloenlepel bolletjes te maken, maar niet iedereen heeft deze in huis.

Je kan ook met een theelepel wat van het mengsel pakken en bolletjes  draaien met je handen. Doe dit wel snel anders smelt de chocolade.
Haal de bolletjes door de cacaopoeder en zet de truffels 2 uur in de koelkast, zodat ze weer stevig zijn.

Bewaar de truffels in de koelkast.

Eet smakelijk!