Bereidingstijd: 15 minuten voorbereiden, 25 minuten rusten, 22 minuten bakken

Ingrediënten:

100 gr eiwitten
135 gr amandelmeel
135 gr poedersuiker
60 gr kristalsuiker
2 el cacao

Botercrème vulling:
250 gr ongezouten boter
180 gr poedersuiker
2 el vanille


Voorbereiding

Voordat je begint maak je de kom vetvrij.

Splits de eieren, zorg dat er geen dooier of schil in de eiwitten terecht komt. Als dit wel zo is dan worden de eiwitten niet stijf.
– het splitsen van de eieren gaat makkelijker als de eieren koud zijn. Laat de eiwitten daarna wel op kamer temperatuur komen –

Teken met een potlood en borrelglaasje (de smalste kant) rondjes op het bakpapier of gebruik een macaron bakmat en vet deze in.

Haal voor de vulling de boter uit de koelkast, zodat deze goed zacht is.

Macarons

  • Klop de eiwitten een minuut op de laagste stand. Verhoog de stand elke 30-60 seconden.
    Op een gegeven moment zie je dat de eiwitten, wit en luchtig worden. Zodra het eiwit glanst voeg je lepel per lepel de suiker toe.
    Wacht elke keer tot de suiker is opgelost. Als alle suiker erbij zit doe het snufje zout erbij en klopt dit nog even mee.De eiwitten zijn stijf als je pieken kan maken en als je de kom kunt omkeren zonder dat het eiwit eruit valt.
  • Zeef de amandelmeel en poedersuiker.
    Doe de eiwitten en 1 tl kleurstof bij de meel en spatel het voorzichtig door elkaar.
    Neem hier even de tijd voor. Als je het te snel mengt dan sla je de lucht eruit. Het mengsel is goed als het net glanst.
  • Doe het mengsel in een spuitzak en spuit rondjes op het bakpapier.
    Tik met de bakplaat een paar keer op het aanrecht, zodat de lucht uit de macarons gaat
    Laat de macarons 25 minuten opstijven.
  • Verwarm de oven voor op 140 graden. Bak de macarons 22 minuten.
    Haal de macarons uit de oven en laat ze afkoelen. De macarons zijn goed als ze niet meer plakken aan het bakpapier.
    Plakken ze nog wel zet ze dan nog een paar minuten in de oven. Let op dat ze dan niet aanbranden!

Vanille botercrème vulling

Meng de zachte boter met poedersuiker en vanille extract.
Doe de vulling in een spuitzak.

Als de macarons goed zijn, pak je een macaron en spuit je de vanille botercrème vulling erop.
Plak hier voorzichtig de andere macaron op.

Eet smakelijk!