Bereidingstijd: 20 minuten voorbereiden, 50 minuten bakken
Ingrediënten:
Cake
100 gr extra pure chocolade
220 gr bloem
250 gr kristalsuiker
60 gr cacao
2 tl bakpoeder
1/2 tl zout
200 gr crème fraiche
100 ml olijfolie
3 eieeren
250 ml melk
Ganache
200 ml slagroom
200 gr purechocolade

Het is wel weer even geleden dat ik iemand zijn recept zo over heb genomen.
Maar deze cake van Matt Preston is echt lekker.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de tulband vorm in met boter of bakspray en bestrooi met cacaopoeder of bloem.
Smelt de extra pure chocolade au bain marie.
Zeef de bloem, bakpoeder, cacao boven een grote kom en doe hier de suiker en het zout bij.
Klop in een andere kom de crème fraiche, olie, eieren en melk door elkaar.
Schenk het natte mengsel bij de droge ingrediënten en klop het door elkaar met een spatel.
Schenk de gesmolten chocolade erbij en meng het er doorheen.
Doe het beslag in de tulbandvorm en zet 50 minuten in de oven.
Controleer of de cake gaar is door er een prikker in te steken. Als deze er schoon uit komt is de cake goed.
Laat het afkoelen en haal de cake uit de vorm.
Als de cake is afgekoeld maak je de ganache.
Verwarm de slagroom in een steelpan tot net onder het kookpunt.
Doe de stukjes chocola in een kom en schenk de warme slagroom erover.
Als de chocolade gesmolten is roer je beide ingrediënten door elkaar.
Laat de ganache enkele minuten staan zodat het wat in kan dikken.
Doe de ganache in een spuitzak en spuit het over de cake heen.
Zorg dat de ganache goed opstijft en dan kan je de cake serveren.
Eet smakelijk!
Geef een reactie