Bereidingstijd:

Ingrediënten (4 personen)

200 ml slagroom
2 eieren
150 gr extra pure chocolade
50 gr witte basterdsuiker


 

Net als vele vrouwen (en ja, ook mannen) ben ik gek op chocolade.
Je probeert zo nu en dan wat uit, maar ik heb voor mij tot nu toe het lekkerste chocolade toetje gevonden.
Heel gezond is het niet, maar dat vergeet je zodra je een hap van deze chocolademousse hebt geproefd.
Het is makkelijk te maken, maar er zit één nadeel aan en dat is dat je 2 uur moet wachten voordat je het op kan eten.

Begin maar snel.

Pak 4 kommen waarvan 1 hittebestendig.

Voor de hittebestendige kom hak je de chocolade fijn en smelt je het au bain-marie.

Splits de eieren in 2 andere kommen.
Klop met een mixer het eiwit met 25 gram suiker tot glanzende stijve pieken.
Maak met een garde de eidooiers los en meng je de andere 25 gram suiker erdoor.

Klop in de laatste kom de slagroom stijf.

Nu gaan we alles samenvoegen.

Roer de gesmolten chocolade door het eidooier mengsel.
Meng met een spatel de slagroom met het chocolademengsel.

Vouw met een spatel het eiwit in delen snel en luchtig door het mengsel.

Doordat er koude ingrediënten met de gesmolten chocolade gemengd worden vormen er stukjes chocolade. Dit is uiteraard niet erg.

Schep de chocolade mousse in glazen of coupes. Dek het af met huishoudfolie en laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Geniet met volle teugen van dit toetje