Bereidingstijd: 30-40 minuten

Ingrediënten (2 personen):

200 gr risotto rijst
500 ml gekookt water
50 gr parmezaanse kaas
50 gr ongezouten boter
40 ml witte wijn
2 tenen knoflook
1/2 rode peper
1/2 ui
Olijfolie
Zeezout en zwarte peper
½ citroen sap en rasp
Peterselie
75 gr mosselen
75 gr garnalen


Verhit olijfolie en 20 gram boter in een grote koekenpan (waar een deksel op kan) op laag vuur.
Als de boter schuimt, fruit je de uit  en laat het ongeveer 5 minuten staan totdat het zacht is maar niet verkleurd.
Voeg de knoflook en de rode peper toe en bak het kort mee. Hierna kan het water, de wijn en de rijst erbij.

Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat de rijst 10-12 minuten staan en roer het regelmatig.

Kijk na 10 minuten naar de rijst. Deze is gaar als er nog een kleine bite in zit.
Als dit niet zo is voeg dan 40-50 ml gekookt water toe. Roer de rijst tot alle vocht is opgenomen en probeer het nog een keer.

Bak de mosselen in boter en voeg er 1 knoflookteen en zout en peper aan toe.
Deze keer heb ik kant en klare garnalen in knoflookolie gekocht. De garnalen bak je kort tot ze gaar zijn.

Rasp de halve citroen en pers de helft van de citroensap uit boven de risotto.
Roer het door.

Als de rijst klaar is haal je de pan van het vuur. Roer eerst ongeveer 10 gram boter en en een handje parmezaanse kaas door de rijst.
Doe daarna de rest van de boter en kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Blijf proeven tot de smaak naar je zin is.

Eet smakelijk!