Bereidingstijd: 20 minuten voorbereiden, 90 minuten rusten
Ingrediƫnten:
115 gram boter
50 gr kristalsuiker
75 gr bruine basterdsuiker
1/2 tl vanille
1/2 tl zout
30 ml melk
170 gr bloem
250 gr pure chocolade

Smelt de boter en voeg deze samen met de kristal en basterdsuiker tot het een romig mengsel is.
Zodra het gemengd is kan de vanille en melk erbij.
Voeg als laatste de bloem en zout toe en maak er een samenhangend deeg van.
Hak 50 gram chocola in kleine stukjes en meng dit door het deeg.
Leg de deeg verpakt in huishoudfolie 25 minuten in de koelkast, zodat je daarna makkelijk kleine balletjes kan draaien.
Als je de balletjes heb gemaakt leg je ze 30 minuten in de vriezer. Als je ze daarna in de chocolade doopt wordt het deeg niet snel zacht.
Smelt 200 gr chocolade au bain marie. Laat het iets afkoelen en doop daarna de deegballetjes in de chocolade.
Zet ze weer in de koelkast tot de chocolade hard is geworden.
Zodra de chocolade is gehard kan je ze een week lang in een luchtdicht bakje bewaren in de koelkast.
Eet smakelijk!
Geef een reactie