Bereidingstijd: 20 minuten voorbereiden, 25 minuten bakken
Ingrediƫnten (3-4 personen)
1 ui
4 tenen knoflook
2 el tomatenpuree
800 gr tomatenblokjes (2 blikken)
zout en peper
1 tl cayenne peper
1 courgette
150 gr champignons
150 gr ricotta
30 gr parmezaanse kaas (geraspt)
1 bol mozarella
peterselie


Snij de ui fijn en fruit deze in een koekenpan.
Zodra de ui glazig is, pers je de knoflook erboven uit en bak het 30 seconden mee.
Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en cayennepeper toe en laat het geheel even pruttelen tot het een wat dikkere saus wordt.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Snij de champignons in plakjes en bak deze een beetje gaar in een koekenpan. Zet ze opzij.
Maak met een rasp of een kaasschaaf lange dunne plakken van de courgette.
Meng de ricotta met de Parmezaanse kaas en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven alvast voor op 190 graden.
Snij de mozarella in plakjes en de peterselie fijn.
Nu kan je beginnen met het opbouwen van de lasagne.
Vet een ovenschaal in met een beetje olie en bedek de bodem met een dun laagje tomatensaus.
Maak de laagjes als volgt:
Courgetteplakjes
Champignons
Ricottamengsel
Tomatensaus
Herhaal dit en zorg dat het bovenste laagje tomatensaus is.
Als laatste leg je de plakjes mozarella erop en rasp je er nog wat parmezaanse kaas over.
Maak het af met de peterselie.
Zet de lasagne 25 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Geef een reactie