Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten (2 personen):

4 kipfilets
1 rode ui
1 aubergine
1 courgette
2 tenen knoflook
1 avocado
2 tomaten
een handje feta
olijfolie
zeezout en vers gemalen peper
300 gram couscous
500 ml gekookt water


 

Het eerste gerecht wat ik deel is couscous met kip en groenten.
Ik begin met dit gerecht, want het is snel en makkelijk te maken voor een doordeweekse dag.

Meng in een kom 6 eetlepels olie en 6 eetlepels kipkruiden.
Snij de kip in blokjes en voeg deze bij het kruidenmengsel en laat even staan.

Zet de waterkoker alvast aan.

Snij de rode ui fijn en de aubergine en courgette in blokjes.  Doe de groenten in een schaal en pers met een knoflookpers de tenen op de groenten.
Voeg 2 eetlepels olie toe, zeezout en versgemalen peper en meng alles. Bak in een koekenpan het groentemengsel.

Doe olie in een koekenpan en bak de kip.

Als de waterkoker klaar is voeg het water toe aan de couscous en laat het staan tot al het water is geabsorbeerd.

Snij ondertussen de avocado en tomaat in blokjes.

Voeg de couscous en de kip toe in de pan met het groentenmengsel en meng alles door elkaar.
Serveer het gerecht in diepe borden. Verdeel de avocado en tomaat over de borden en verkruimel de feta erover.

Eet smakelijk!