Bereidingstijd: 15 minuten voorbereiden, 15 minuten bakken

Ingrediënten (voor +/- 20 koekjes)

100 gr bloem
50 gr volkorenbloem
50 gr havermout vlokken
85 gr witte basterdsuiker
175 gr ongezouten boter (op kamer temperatuur)
1 tl bakpoeder
1 ei
1 tl vanille extract
handje cranberry’s
snuf zout
300 gr witte chocolade
1 sinaasappel


Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe eerst bloem, volkorenbloem, havermout, bakpoeder en zout in een kom.

Meng de boter, suiker, vanille extract en sinaasappelrasp tot een romig mengsel.
Mix het ei er goed door en voeg daarna het bloemmengsel toe.

Als laatst meng je kort het sinaasappelsap en de cranberry’s erdoor.

Stort het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en maak er een samenhangend deeg van.
Blijft het deeg iets te vochtig strooi er dan nog wat bloem over.

Rol het deeg uit tot het ongeveer 1,5 cm dik is en steek er ronde koekjes uit.
Leg deze op de met bakpapier bekleedde bakplaat en zet ze 15 minuten in de oven.

Laat de koekjes volledig afkoelen.

Je kan trouwens op 2 manieren de witte chocolade toevoegen.

  1. Je kan het in stukjes snijden en door het deeg heen mengen.
  2. Ik heb er voor gekozen om de chocolade te smelten en uit te smeren over de koekjes. Zet de koekjes weer in de koelkast, zodat de chocolade hard wordt.

Ik heb deze koekjes met de kerst gemaakt om mee te geven aan mijn gasten, maar ze zijn ook heel lekker om zelf op te eten 😉

Eet smakelijk!