Bereidingstijd: 15 minuten voorbereiden, 60 minuten rusten, 15 minuten bakken

Ingrediënten (voor 4 personen)

Flatbread:
400 gr bloem
150 ml warm water
7 gr gist
1 el olijfolie
1 tl zout

50 gr gesmolten boter
2 tenen knoflook
grove zout en gemalen peper

Vulling:
1 courgette
1 aubergine
1 paprika
2 tenen knoflook
1 handje groene olijven
feta

Vegetarische balletjes
Tzatziki (zelf gemaakt)


Flatbread:
Meng de bloem, gist, water, olijfolie en zout in een kom.
Kneed het met een deeghaak of met de hand een paar minuten.

Doe het deeg in een andere kom en dek af met huishoudfolie. Laat het 60 minuten rijzen.

Pak het deeg en kneed het 3/4 keer door en maak er 6-8 balletjes van.
Laat de deegballetjes nog 10 minuten liggen.

Tzatziki:
Je kan de tzatziki zelf maken – zie het recept hier – of gebruik een kant en klaar bakje.

Vulling:
Snij de courgette, aubergine, paprika in blokjes en de olijven door de helft.
Bak de groenten in olijfolie gaar. Knijp de knoflooktenen erboven uit en bak de olijven kort mee.

Pak een andere pan en bak daarin de vegetarische balletjes gaar.

Flatbread:
Rol de deegballetjes uit tot een platte ronde vorm.
Hou het niet te dik, want tijdens het bakken wordt het deeg wat dikker.

Smelt de boter zachtjes in een steelpan, knijp de knoflooktenen erboven uit en doe er wat zout en peper door.
Besmeer de flatbreads met het boter mengsel.

Pak een koekenpan en zorg dat deze heet is.
Bak de flatbread tot ze wat bruine plekjes krijgen. Dit is ongeveer een minuut per kant.

Smeer tzatziki uit over het brood en beleg het met de groenten,  en vegetarische balletjes.
Als laatst verkruimel er wat feta over.

Eet smakelijk!