Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden, 25 minuten bakken
Ingrediƫnten (voor 4 personen)
1 kg vastkokende aardappels
3 knoflook
3 takjes tijm
Citroenrasp
zout en peper
3 el olie
Breng een grote pan met water aan de kook.
Boen de aardappels schoon en snij ze in 4 partjes (ja met de schil er nog aan)
Blancheer de aardappels 5 minuten in ruim kokend water.
Giet de aardappels af en laat ze uitlekken.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de schil van de citroen en snij de knoflooktenen door de helft.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg de aardappels, knoflook tenen en citroen schil op de bakplaat.
Haal de blaadjes tijm en rozemarijn van de takjes en strooi ze over de aardappels samen met de olie.
Hussel alles door elkaar en bak de aardappels 25 minuten.
Als de aardappels klaar zijn strooi je er zeezout en peper over.
Eet smakelijk!
Geef een reactie