Bereidingstijd: 15 minuten voorbereiden, 20 minuten bakken

Ingrediënten:
4 paprika’s
300 gr volkoren couscous
500 ml water
2 el tomatenpuree
1 ui
2 tenen knoflook
1 courgette
Champignons
Versgemalen peper en zout
Olie


 

Een snel gerechtje voor op de doordeweekse dag.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een ovenschaal in en zet de waterkoker aan.
Snij de top van de paprika eraf en verwijder de zaadlijsten.
Snijd de ui, courgette en champignons in kleine stukjes.

Giet het kokende water over de couscous en laat het staan tot het water is geabsorbeerd.
Bak de ui in een wokpan een beetje glazig. Knijp hierboven de 2 teentjes knoflook uit en voeg de courgette en champignons toe. Bak dit samen 5 minuten.

Als de couscous klaar is voeg dit dan toe aan de groenten samen met 2 eetlepels tomatenpuree.
Meng dit alles door elkaar en strooi er wat peper en zout overheen.

Schep de couscous in de paprika’s en zet het 20 minuten in de oven.

De couscous die je over hebt kan je lekker de volgende dag als lunch opeten.

Eet smakelijk!