Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden, 40 minuten bakken

Ingrediënten:

500 gram patentbloem
10 gram zout
10 gram gist
20 gram zachte boter
320 ml koud water


 

Dit recept heb ik van de website van Laura’s bakery.
Mijn broodjes zien er niet uit als kaiserbroodjes, maar ze zijn wel super lekker. Vooral met zelfgemaakte aioli erbij.

Doe de bloem, zout, gist en boter in een kom en voeg 200 ml water toe en meng het op een lage snelheid met een deeghaak door elkaar.
Wanneer het eruit gaat zien als deeg voeg je de rest van het water toe en meng je het op een iets hogere snelheid tot het deeg zacht en elastisch is.
Blijft het te plakkerig kan je er een beetje extra bloem doorheen mengen.

Zet het deeg in een ingevette kom met een schone theedoek op een warme plek en laat het een uur rijzen tot het deeg is verdubbeld.
Haal hierna het deeg uit de kom en druk de lucht uit het deeg. Maak van het deeg kleine ronde bolletjes – zo groot als je de broodjes wilt hebben.

Leg de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en dek deze weer af met een theedoek.
Laat het weer een uur rijzen tot de broodjes in volume zijn verdubbeld.
Voordat je ze in de oven zet maak je een kruisje in de broodjes.

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Zet een lage ovenschaal met water op de bodem van de oven en bak de broodjes 17 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn