Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden, 40 minuten bakken
Ingrediënten:
5 middelgrote eieren
Weeg de eieren met schil en gebruik hetzelfde gewicht voor de volgende ingrediënten:
250 gr ongezouten boter (op kamertemperatuur)
250 gr Zelfrijzend bakmeel
250 gr fijne kristalsuiker
½ tl bakpoeder
2 eetlepels melk
Optioneel: 1 citroen

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een tulband vorm in met boter of bakspray.
Doe de bakmeel, suiker, bakpoeder, melk en eieren in een kom. Voeg de boter toe in blokjes.
Zelf hou ik van een frisse smaak door de cake. Als je dit wilt rasp je de schil van 1 citroen door het mengsel.
Klop alles tot een luchtig mengsel.
Schep het mengsel in de vorm en bak het 40 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
Open in de tussentijd de ovendeur niet!
Controleer of de cake gaar is door er een sateprikker in te steken. Als die er schoon uitkomt is de cake gaar
Keer de cake om op een rooster en laat het afkoelen.
Eet smakelijk!
Geef een reactie