Bereidingstijd: 20 minuten voorbereiden, 10-15 minuten bakken
Ingrediënten (voor ongeveer 18 muffins)
250 gr bloem
50 gr kristalsuiker
250 ml melk
3 tl bakpoeder
1/2 tl zout
1 ei
3 el gesmolten ongezouten boter
Vulling/topping
150 gr bruine suiker
3 tl kaneel
75 gr gehakte walnoten of pecannoten
3 el gesmolten ongezouten
Glazuur
56 gram roomkaas
15 ml melk
155 gram poedersuiker
1 kleine el vanille extract
Deze kaneel muffins lijken qua smaak heel erg op kaneelbroodjes.
Voor de muffins:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Ik gebruik bij muffins de hete lucht stand.
Vet de muffinvormen in met boter of bakspray.
Meng alle droge ingrediënten in een kom.
Klop in een andere kom alle natte ingrediënten. Voeg het natte mengsel toe aan de droge en meng met een spatel.
Vulling:
Hak de noten fijn.
Smelt de boter en voeg dit toe in de kom met de bruine suiker, kaneel en noten.
Voeg de helft van de vulling toe aan het muffin mengsel en meng het door elkaar.
Vul de muffinvormpjes tot de helft. Leg op het beslag een beetje van de vulling zodat de bovenkant een suikerachtig laagje krijgt.
Zet de muffins 10-15 minuten in de oven.
Glazuur:
Klop met een garde de poedersuiker, roomkaas, melk en vanille extract.
In het begin lijkt het een stevig mengsel, maar als je blijft kloppen zie je dat het glazuur wordt.
Haal de muffins uit de oven. Laat ze iets afkoelen en verdeel hierna het glazuur over de muffins.
Laat dit hard worden en smullen maar.
Geef een reactie