Bereidingstijd: 25 minuten voorbereiden, 10 minuten bakken
Ingrediënten (voor ongeveer 10 koekjes)
120 gr ongezouten boter
100 gr suiker
45 gr bruine suiker
195 gr bloem
¼ tl zout
1 ei
1 tl vanille
½ tl baking soda
Pure chocolade
Karamels (lonka fudge)
Zet de boter in de magnetron op 900w voor 40 seconden. De boter moet net gesmolten zijn.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix met een mixer de boter met de kristal en bruine suiker tot deze romig is. Voeg de vanille en het ei toe.
Meng dit op de laagste stand voor ongeveer 15 seconden.
Doe de bloem, zout en baking soda erbij en mix het tot het kruimels worden.
Kneed er een samenhangend deeg van. Het deeg moet niet aan je handen blijven plakken. Als dit wel zo is dan kneed je er nog wat bloem door.
Hak de chocolade en karamel in stukjes dit door het deeg.
Rol 10-12 balletje van het deeg en druk ze een beetje plat.
Leg het deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg dat er wat ruimte tussen de koekjes blijft.
Bak ze 9-11 minuten. De koekje moeten er bleekjes, maar wel goudachtig uitzien.
Laat de koekjes even afkoelen.
Eet smakelijk!
Geef een reactie