Bereidingstijd: 15 minuten voorbereiden, 45 minuten bakken
Ingrediënten:
4 eiwitten
1 cup kristalsuiker
1 el vanille extract
½ tl citroensap
Groene voedselkleurstof
Sprinkels4 eiwitten
1 cup kristalsuiker
1 el vanille extract
½ tl citroensap
Groene voedselkleurstof
Sprinkels

Verwarm de oven voor op 105 graden
- Leg bakpapier op de bakplaat en spray het licht in met bakspray
- Gebruik een elektrische mixer en klop de eiwitten luchtig voor een paar minuten op de hoogste stand tot het schuimig is
- Voeg de suiker toe in kleine hoeveelheden en wacht elke keer tot de suiker is opgelost in het eiwit
- Blijf nog 1 minuut lang mixen
- Voeg de citroensap toe
- Voeg de vanille extract en groene voedselkleurstof toe (begin met een klein beetje kleurstof tot je de gewenste kleur hebt)
- Blijf nog 5 minuten mixen tot het mengsel stijve pieken vormt (als je de mixer los maakt moet de merengue eraan blijven hangen)
- Gebruik een stervormige spuitmondje en maak kerstboom-achtige vormpjes
- Voeg naar wens de sprinkels erover heen.
- Bak ze 45 minuten
- Laat ze volledig afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte bak
Eet smakelijk!

Geef een reactie