Bereidingstijd: 15 minuten voorbereiden, 45 minuten bakken

Ingrediënten:

4 eiwitten
1 cup kristalsuiker
1 el vanille extract
½ tl citroensap
Groene voedselkleurstof
Sprinkels4 eiwitten
1 cup kristalsuiker
1 el vanille extract
½ tl citroensap
Groene voedselkleurstof
Sprinkels


 

Verwarm de oven voor op 105 graden

  • Leg bakpapier op de bakplaat en spray het licht in met bakspray
  • Gebruik een elektrische mixer en klop de eiwitten luchtig voor een paar minuten op de hoogste stand tot het  schuimig is
  • Voeg de suiker toe in kleine hoeveelheden en wacht elke keer tot de suiker is opgelost in het eiwit
  • Blijf nog 1 minuut lang mixen
  • Voeg de citroensap toe
  • Voeg de vanille extract en groene voedselkleurstof toe (begin met een klein beetje kleurstof tot je de gewenste kleur hebt)
  • Blijf nog 5 minuten mixen tot het mengsel stijve pieken vormt (als je de mixer los maakt moet de merengue eraan blijven hangen)
  • Gebruik een stervormige spuitmondje en maak kerstboom-achtige vormpjes
  • Voeg naar wens de sprinkels erover heen.
  • Bak ze 45 minuten
  • Laat ze volledig afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte bak

 

Eet smakelijk!