Bereidingstijd: 1 uur voorbereiding, 30 minuten kook/baktijd

Ingrediƫnten:

Basmatirijst
ui
paprika

2 kipfilet
1 el citroensap
2 knoflooktenen
2 tl gemalen korinader
2 tl komijn
1 tl cayennepoeder
1 tl gember
1 tl kurkuma
2 el olie
200 gr griekse yoghurt

250 gr bloem
5 gr zout
4 gr gist
75 ml water
35 gr gesmolten ongezouten boter
75 gr griekse yoghurt
25 gr gesmolten ongezouten boter
zout en peper

2 tenen knoflook


Tandoori
Snij de kipfilet in blokjes en meng deze met: olie, citroensap, knoflook, gemalen koriander, komijn, cayennepoeder, gember en kurkuma.

Meng de Griekse yoghurt erdoor en laat de kip minimaal 1 uur marineren in de koelkast.

Naanbrood
Doe de bloem, zout en gist in een kom. Voeg hieraan toe het water, de boter en Griekse yoghurt en kneed het tot een deeg.

Laat het deeg 30 minuten rijzen in een kom afgedekt met huishoudfolie op een warme plek.
Het deeg is goed als het elastisch is en iets plakkerig.

Rijst
Kook de rijst volgens de verpakking.

Tandoori
Snij de ui fijn en de paprika in stukjes.
Fruit de ui met wat olie in de koekenpan tot deze glazig zijn. Voeg hier kort de paprika een toe en de gemarineerde kip.
Bak de kip tot deze gaar is.

Naanbrood
Verdeel het deeg in 4 delen en rol deze met een deegroller tot een ronde plak van 2/3 cm dik.
Doe in een klein kommetje de gesmolten boter en voeg hieraan toe gemalen peper, grove zout en 2 tenen knoflook. Smeer dit mengsel met een kwast over het deeg.
Zorg dat de koekenpan heet is voordat je er olie in doet.
Bak het naanbrood aan beide kanten tot ze bruinig zijn.

Als groente heb ik er nog boontjes bij gekookt.

Eet smakelijk!