Bereidingstijd: 15 minuten voorbereiden 75 minuten rusten, 15 minuten bakken

Ingrediënten (10 broodjes)

Banketbakkersroom:

250 ml melk
1 vanille stokje of 1 el vanille extract
2 eidooiers
50 gr suiker
1 el bloem

Deeg:

250 gr bloem
15 gr suiker
1 zakje gist (7 gr)
zout
1 ei
70 ml melk
50 gr boter

Vulling:
50 gr krenten
50 gr rozijnen

Glazuur:
100 gr poedersuiker
20 gr water


Banketbakkersroom
Breng de melk met de vanille in een steelpan en aan de kook.
Kook de melk 5 minuten op laag vuur en roer het af en toe door, zodat er geen vel ontstaat.

Klop de eidooiers met de suiker licht en romig en voeg de bloem toe.

Giet de melk over het eiermengsel en roer het door. Giet het mengsel terug in de pan en laat het 5 minuten koken op laag vuur.
Blijf deze keer roeren, zodat het mengsel dikker wordt.

Doe de room in een lage schaal en dek het af met huishoudfolie.
Laat het volledig afkoelen.

Deeg
Doe alle ingrediënten in een kom en meng het met een deeghaak.
Kneed er een samenhangend deeg van leg het in een ingevette kom.
Dek de kom af met een theedoek en laat 30 minuten rijzen op een warme plek.

Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot een rechthoek met een dikte van ongeveer 0,5 cm.

Smeer de afgekoelde banketbakkersroom over het deeg laat hierbij de randjes vrij.
Verdeel hierover de krenten en rozijnen.

Rol het deeg op en snij er plakken uit van 2 cm.
Leg de plakken op een bakplaat bekleed met bakpapier en dek dit weer af met een theedoek.
Laat de broodjes 45 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 220 graden en bak de broodjes 15 minuten.

Laat de broodjes afkoelen.

Glazuur
Meng de poedersuiker met het water. Verdeel het glazuur over de broodjes en laat het glazuur hard worden.

Eet smakelijk!