Bereidingstijd: 30 minuten voorbereiden, 25-30 minuten bakken

Ingrediënten:

200 gr ongezouten boter
250 gr bruine suiker
500 gr zelfrijzend bakmeel
45 gr melk
18 tl koek en speculaaskruiden


 

Meng de ongezouten boter en suiker samen tot het zacht is.
Voeg hierna het zelfrijzend bakmeel, melk en de speculaaskruiden toe en meng tot het één geheel is.
Laat het deeg even in de koelkast rusten.

Nadat je het uit de koelkast heb gehaald kan je er kleine ronde balletjes van maken. Gaat dit niet heel makkelijk maak je handen dan goed nat en kneed het deeg even door.

Leg de ronde deegballetjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en druk ze een klein beetje aan.

Bak ze op 180 graden voor 20-25 minuten.

Dit recept is goed voor ongeveer 150 kruidnootjes.

Chocolade kruidnoten:

200 gr chocolade

Smelt je favoriete smaak chocola au bain-marie. Gooi er wat kruidnoten door en zorg dat ze volledig bedekt zijn. Haal ze er met een vork uit en leg ze op bakpapier.
Zet ze daarna in de koelkast om de chocola hard te laten worden.

 

Eet smakelijk!!