Bereidingstijd: 15 minuten voorbereiden, 55 minuten bakken

Ingrediënten:

Bodem en kruim:
400 gr bloem
200 gr suiker
265 gr ongezouten boter
1,5 tl bakpoeder
120 gr kokosrasp
zout

Vulling:
2 citroenen
1 el maizena
4 eieren
200 gr suiker
40 gr bloem

Bakvorm ( 21 x 28 cm)


Bodem en kruim:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier. Zo krijg je de koek goed uit de vorm.

Doe de bloem, suiker, bakpoeder, kokos en snuf zout in de kom.
Smelt de boter op laag vuur in een pan. Zorg dat de boter niet bruin wordt.
Mix met een klopper de boter door de bloem en er ontstaat kruim.

Verdeel 2/3 van het deeg over de bodem van de vorm en druk het goed aan, zodat het één geheel wordt.
Maak met een vork gaatjes in het deeg en bak de bodem 20 minuten.

Vulling:
Ondertussen maak je de vulling. Rasp beide citroenen en pers de sap in een andere kom uit.
Haal het sap door een zeef, zodat de pitjes en stukjes achterblijven.
Klop de citroensap, rasp, eieren, suiker, bloem en maizena tot alles goed gemengd is.

Als de bodem klaar is stort je de vulling erover uit en verdeel je de kruim over de vulling.
Zet de koek weer 35 minuten in de oven tot de bovenkant een mooie geel/bruin kleur heeft gekregen.

Eet smakelijk!