Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden, 40 minuten bakken

Ingrediënten (4 personen)

240ml kokosmelk
3 eieren en 2 eiwit
100 gr suiker
3 limoen (het sap)
100 gr poedersuiker
Oreo biscuits
100 gr melkchocolade
Zout
Slagroom


 

Verwarm de oven voor op 120 graden.

Curd
Voor de curd meng met een garde 220 ml kokosmelk, eieren, suiker en limoensap.
Giet dit in lage crème brulee bakjes.
Zet de bakjes in een lage ovenschaal en vul deze met water totdat het water halverwege de bakjes staat.
Zet de schaal in de oven en bak de curd 20-25 minuten totdat de curd stevig is maar toch nog wiebelt.

Schraap ondertussen de vulling uit de oreo koekjes en maal de koekjes in een mixer tot het kruim is.

Bak de koekkruim met een beetje zout in de koekenpan voor ongeveer 3 minuten.

Ganache
Smelt de chocolade met 20 ml kokosmelk au bain-marie.
Als alles gesmolten is haal je de kom van de pan en laat je de chocolade iets afkoelen.

Zodra de curds klaar zijn haal je ze uit de oven en laat je ze ook afkoelen.

Om het af te maken spuit je een toefje slagroom en ganache op de curd en verdeel je een beetje koekkruim over de bakjes.

Eet smakelijk!

bron: masterchef