Bereidingstijd: 30 minuten voorbereiden, 20 minuten baktijd, 4 uur afkoelen

Ingrediënten (4 personen)
300 gr digestieve kaakjes

150 gr boter
1 blikje gecondenseerde melk
6 limoenen
4 eieren
75 ml water
zout
2 eiwitten
140 gr kristalsuiker


Verwarm de oven voor op 150 graden.

Vet 4 taartvormpjes in met boter en bekleed ze met bakpapier.
Maal de kaakjes fijn in een foodprocessor of met een mixer. Smelt de boter en meng dit met de kaakjes.
Verdeel dit over de bodem van de vormpjes en druk het goed aan.
Zet tot gebruik in de koelkast.

Rasp de schil van 4 limoenen in een kom. Snij daarna de limoenen in 4 partjes en knijp alle sap eruit in een andere kom.

Splits de 4 eieren op de volgende manier. Alle dooiers kunnen in 1 kom en de eiwitten verdeel je in 2 kommen. Dus 2 eiwitten per kom.
Je hebt namelijk 1 kom eiwitten nodig voor de merengue.

Meng met een garde de gecondenseerde melk met de eidooiers.

Roer de limoenrasp en –sap erdoor heen.

Haal de taartvormpjes uit de koelkast en vul het limoenmengsel in de vormpjes.
Zet deze 20 minuten in de oven.

Als de taartjes klaar zijn laat je ze 2 uurtjes afkoelen buiten de oven.
Daarna zet je ze nog 2 uur in de koelkast.

Merengue

Als de taartjes zijn afgekoeld kan je de merengue maken. Mix de eiwitten in een mixer tot er zachte witte pieken vormen.
Voeg lepel voor lepel de suiker toe. Elke keer tot de suiker is opgelost.

Hierdoor vormt zich een dikker mengsel.

Doe de merengue in een spuitzak en spuit toefjes op de taartjes.
‘verbrand met een crème brûlée brander de puntjes totdat deze goudbruin worden.

Serveer ze met vanilleijs en een beetje slagroom erbij en je hebt een heerlijk toetje.

Eet smakelijk!