Bereidingstijd: 20 minuten voorbereiden, 90 minuten koelen

Ingrediƫnten (voor 2 personen)

Bodem
4 bastognekoeken

Limoenroom
125 ml slagroom
1 el honing
1 limoenrasp en sap
125 gr griekse yoghurt

Witte chocolademousse
150 gr slagroom
60 gr witte chocolade
1 gelatine blaadje


Maal de bastognekoeken fijn en verdeel ze over 2 glazen. Zet de glazen opzij.

Limoenroom
Klop de slagroom op met de honing. Rasp de limoen er boven (zorg dat je nog een beetje over houdt als garnering) en knijp de sap er bovenuit.
Spatel dit samen met de Griekse yoghurt er voorzichtig door.

Zet de limoenroom tot gebruik in de koelkast.

Witte chocolademousse
Warm de slagroom op in een steelpan tot net onder het kookpunt.
Voeg het gelatineblaadje eraan toe en roer het door de slagroom tot alles goed is vermengd.

Doe de witte chocoladestukjes in een hitte bestendige kom en giet de slagroom over de chocolade.
Meng het door elkaar en laat het 1,5 uur in de koelkast afkoelen/opstijven.

Haal de limoenroom en de mousse uit de koelkast.

Klop met een garde de witte chocolademousse op.

Verdeel eerst de limoenroom over de 2 glazen en erboven op komt de witte chocolademousse.
Maak het af door er nog een beetje limoenrasp over te strooien.

Eet smakelijk!