Bereidingstijd: 15 minuten voorbereiden, 120-180 minuten opstijven, 25 minuten rusten, 22 minuten bakken
Ingrediënten:
Macaroon
100 gr eiwitten (ongeveer 3 middelgrote eieren)
135 gr amandelmeel
135 gr poedersuiker
60 gr kristalsuiker
1 tl kleurstof
1/2 citroen (rasp)
Vulling
200 gr witte chocolade
200 gr crème fraîche
1 citroen (sap en rasp)

Vulling
Smelt de witte chocola au bain marie. Doe hier gelijk de crème fraîche (kamertemperatuur) en de rasp en sap van 1 citroen bij.
Doe het mengsel in een spuitzak en laat het 2-3 uur opstijven in de koelkast.
Voorbereiding
Voordat je begint maak je de kom vetvrij.
Splits de eieren, zorg dat er geen dooier of schil in de eiwitten terecht komt. Als dit wel zo is dan worden de eiwitten niet stijf.
– het splitsen van de eieren gaat makkelijker als de eieren koud zijn. Laat de eiwitten daarna wel op kamer temperatuur komen –
Ik heb een siliconen bakmat gekocht voor macarons. Als je er ook één hebt vet deze in voordat je macarons gaat spuiten.
Heb je deze niet teken dan met een potlood en borrelglaasje (de smalste kant) rondjes op het bakpapier.
Macaroons
- Klop de eiwitten een minuut op de laagste stand. Verhoog de stand elke 30-60 seconden.
Op een gegeven moment zie je dat de eiwitten, wit en luchtig worden. Zodra het eiwit glanst voeg je lepel per lepel de suiker toe.
Wacht elke keer tot de suiker is opgelost. Als alle suiker erbij zit doe het snufje zout erbij en klopt dit nog even mee.De eiwitten zijn stijf als je pieken kan maken en als je de kom kunt omkeren zonder dat het eiwit eruit valt. - Zeef de amandelmeel en poedersuiker. Doe hierbij de rasp van een halve citroen.
Doe de eiwitten en 1 tl gele kleurstof bij de meel en spatel het voorzichtig door elkaar.
Neem hier even de tijd voor. Als je het te snel mengt dan sla je de lucht eruit. Het mengsel is goed als het net glanst. - Doe het mengsel in een spuitzak en spuit rondjes op de bakmat of het bakpapier.
Tik met de bakplaat een paar keer op het aanrecht, zodat de lucht uit de macarons gaat
Laat de macarons 25 minuten opstijven. - Verwarm de oven voor op 140 graden. Bak de macarons 22 minuten.
Haal de macarons uit de oven en laat ze afkoelen. De macarons zijn goed als ze niet meer plakken aan het bakpapier.
Plakken ze nog wel zet ze dan nog een paar minuten in de oven. Let op dat ze dan niet aanbranden! - Als de macarons goed zijn en de vulling is gesteven, pak je een macaron en spuit je de witte chocolade vulling erop.
Plak hier voorzichtig de andere macaron op.
Je kan de macarons invriezen. Als je de dan wilt eten haal ze 30 minuten van te voren uit de vriezer.
Eet smakelijk!
Geef een reactie