Bereidingstijd: 15 minuten voorbereiden, 60 minuten bakken

Ingrediƫnten:

200 gr zelfrijzend bakmeel
200 gr ongezouten boter
4 eieren
175 gr kristalsuiker
1 el cacao
1 tl vanille extract
snuf zout

Ganache
100 gr pure chocolade
100 gr slagroom


Verwarm de oven voor op 160 graden.
Vet de tulband vorm in met bakspray of boter.

Klop de boter en de suiker in een mixer. Voeg 1 voor 1 de eieren toe.
Wacht met het toevoegen van het ei tot het vorige ei is opgenomen.

Na alle eieren kan de bloem en het snufje zout erbij. Meng alles tot een beslag.

Doe 1/3 van het beslag in een andere kom en meng met een spatel de cacao erdoor.
Verdeel het chocoladebeslag in de vorm en giet hier bovenop het vanillebeslag.

Bak de cake in 60 minuten gaar.
Laat de cake afkoelen voordat je de ganache erover giet.

Ganache
Zet een pan met water op met daarop een hittebestendige kom.
Smelt de chocolade en roer de slagroom erdoor.

Giet het mengsel over de afgekoelde cake.
Zet de cake in de koelkast, zodat de ganache hard wordt.

Eet smakelijk!