Ingrediënten:

Marinade/Dressing:
2 el olijfolie
1 citroen
2 el rodewijnazijn
2 el water
2 el verse peterselie
2 tl basilicum (uit een potje)
2 teentjes knoflook gesneden
1 tl oregano (uit een potje)
zout en peper
4 kipfilets

Salade:
IJsberg sla of Romaine sla
1 komkommer
2 tomaten
1 rode ui
1 avocado
een handje zwarte of groene olijven
een handje feta (optioneel)


 

Meng alle ingrediënten van de marinade/dressing in een schaaltje.
Giet de helft van de marinade in een lage schaal en zet de andere helft apart.
Leg de kipfilets in de lage schaal en laat het 20-30 minuten marineren.

Ondertussen kan je alle salade ingrediënten snijden en mengen in een kom of leg het op een groot bord.

Grill de kip in 1 el olie tot deze gaar is.
Snijd de kip in reepjes en leg deze op de salade.
Als je het lekker vind kruimel er feta over heen.

Giet de rest van de dressing/marinade over de salade.

Met dit soort gerechten maak ik altijd net een beetje extra, zodat ik het als lunch mee kan nemen naar mijn werk.

Eet smakelijk!