Bereidingstijd:
Ingrediënten (10-12 stuks):
Cake
80 gr zelfrijzend bakmeel
150 gr eiwitten
110 gr suiker
25 gr maizena
1 tl vanille
Botercreme
125 ml melk
1 el vanille
1 eidooier
25 gr suiker
1 el bloem
125 gr boter
25 gr poedersuiker
500 gr marspein
200 gr pure chocolade
aardbeienjam
Voordat je begint zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht.
Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier.
Biscuit
Splits 3 eieren. Hou 1 eidooier apart.
Klop de eiwitten stijf en voeg lepel voor lepel de suiker toe tot deze is opgelost.
Voeg daarna de vanille-extract toe.
Zeef de bloem en maizena en spatel dit voorzichtig door de eiwitten.
Het beslag is klaar als de bloem er net doorheen gemixt is.
Doe het beslag in de bakvorm en zorg dat het beslag 1/2 cm hoog is.
Zet het in de oven op 180 graden voor 20 minuten.
botercrème
Voor de botercrème maak je eerst banketbakkersroom.
Hiervoor breng je de melk met vanille in een steelpan en aan de kook.
Kook de melk 5 minuten op laag vuur en roer het af en toe door, zodat er geen vel ontstaat.
Klop de eidooiers met de suiker licht en romig en voeg de bloem toe.
Giet de melk over het eiermengsel en roer het door. Giet het mengsel terug in de pan en laat het 5 minuten koken op laag vuur.
Blijf deze keer roeren, zodat het mengsel dikker wordt.
Doe de room in een lage schaal en dek het af met huishoudfolie.
Laat het volledig afkoelen.
Mix de boter met poedersuiker. Als dit gemengd is doe je de banketbakkersroom erbij.
Laat het mengsel een kleine 10 minuten mixen in de keukenmachine.
Opbouwen cake
Haal de biscuit uit de oven en snij deze door helft zodat je 2 plakken hebt.
Besmeer 1 helft met jam en de andere met de botercrème, maar hou nog wat botercrème over voor de bovenkant.
Dan blijft de marsepein straks beter plakken.
Leg beide helften op elkaar en smeer botercrème op de bovenkant. Zet de cake een half uur in de koelkast om op te stijven
Rol de marsepein uit tot één grote rechthoekige plak.
Haal de cake uit de koelkast en snij deze in kleine rechthoeken, zo groot als je ze wilt hebben.
Om de marsepein te snijden kan je een stukje cake op de marsepein zetten. Zorg dat de marsepein volledig om het cakeje past.
Rol de marsepein om de cake en maak het randje vast met een beetje water. Doe dit met alle stukjes cake.
Zet een rooster klaar op het aanrecht met bakpapier eronder.
Smelt de helft van de chocolade au-bain marie. Als dit gesmolten is roer je de andere helft van de chocolade erdoor.
Dip beide kanten van het mergpijpje in de chocolade en leg ze op een rooster met een bakpapier eronder, zodat de chocolade uit kan lekken en hard kan worden.
Het is wat werk, maar echt ontzettend lekker!
Geef een reactie