Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden, 30 minuten rusten, 15 minuten bakken

Ingrediƫnten:

250 gr bloem
5 gr zout
4 gr gist
75 ml water
35 gr gesmolten ongezouten boter
75 gr griekse yoghurt

25 gr gesmolten ongezouten boter
rozemarijn
zout en peper
2 tenen knoflook


 

Verwarm de oven voor op 200 graden

Doe de bloem, zout en gist in een kom. Voeg hieraan toe het water, de boter en Griekse yoghurt en kneed het tot een deeg.

Laat het deeg 30 minuten rijzen in een kom afgedekt met huishoudfolie.
Het deeg is goed als het elastisch is en iets plakkerig.

Kneed het deeg nog een keer door en verdeel het in 2 stukken en maak er ovale vormen van.

Doe in een klein kommetje de gesmolten boter en voeg hieraan toe de rozemarijn, gemalen peper en grove zout en de 2 tenen knoflook.

Smeer dit mengsel met een kwast over het deeg.

Leg het brood op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet ze 15 minuten in de oven.