Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten (voor 4 personen)
300 gr basmati rijst
1 prei
1 rode paprika
2 eieren
4 plakjes schouderham
4 plakjes fricandeau
1 blokje kippenbouillon
1 tl komijn
1/2 tl gember
zout en peper
zonnebloemolie

Kook het water voor de basmatirijst, zodra het kookt voeg je het kippenbouillonblokje toe en de rijst.
Als de rijst gaar is giet je het af en laat je goed afkoelen.
Doordat je het goed laat afkoelen blijft het niet aan elkaar plakken en kan je de rijst beter roerbakken.
Wil je de rijst sneller laten afkoelen verdeel je het over een paar borden of kommen.
Snijdt de prei en paprika en stukjes en snijdt de ham en fricandeau in blokjes.
Maak een koekenpan warm en smelt een beetje boter. Klop de eieren los en en bak ze in de pan.
Blijf continue roeren zodat het ei niet aan de pan blijft plakken.
Zet een wokpan op het vuur en zorg dat die warm is.
Giet hier een beetje zonnebloemolie in en roerbak de prei en paprika.
Bak dan kort het ei, de ham en fricandeau mee.
Dan kan de afgekoelde rijst erbij en meng alles goed in de pan.
Breng het op smaak met de komijn, gember, peper en zout.
Bij deze nasi is het lekker om de oosterse gemarineerde kip eraan toe te voegen.
Eet smakelijk!
Geef een reactie