Bereidingstijd: 15 minuten voorbereiden, 60 minuten rusten, 20-25 minuten bakken
Ingrediƫnten:
280 gr bloem
225 gr ongezouten boter
125 gr basterdsuiker
1 eidooier
1 tl vanille
snuf zout
1 sinaasappel
80 gr ongezouten notel melanger + een handje extra
40 gr pure chocolade
Laura’s bakery is ‘De bakstrijd’ begonnen. Hierop zet ze maandelijks een ‘uitdaging’ op.
Deze maand moest je een variatie gebruiken op het basis koekjes recept.
Ik heb daarom deze notenkoekjes gemaakt, maar wel met iets minder suiker dan in het basisrecept staat.
Klop de boter, suiker en vanille romig.
Meng daarna de eidooier erdoor tot deze net is opgenomen.
Hierna mag de bloem, zout en sinaasappelrasp erbij.
Kneed het tot een deegbal en verpak het in folie en laat het minimaal een uur in de koelkast rusten.
Verwarm na een uur de oven voor op 180 graden.
Hak de noten en chocolade fijn. Kneed dit door het deeg.
Bestrooi je werkvlak met bloem en rol het deeg uit met een deegroller. Maak een plak met een dikte van 2 cm.
Haal met een uitsteekvormpje (ik heb een ronde gebruikt) de koekjes eruit.
Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Strooi hierover nog een paar gehakte nootjes en druk ze zachtjes aan.
Zet de koekjes 20-25 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Geef een reactie