Bereidingstijd: 25 minuten voorbereiden, 10 minuten bakken

Ingrediënten (voor ongeveer 10 koekjes)
120 gr ongezouten boter
100 gr suiker
45 gr bruine suiker
195 gr bloem
¼ tl zout
1 ei
1 tl vanille
½ tl baking soda
80 gr pure chocola
+/- 10 tl nutella


 

Zet de boter in de magnetron op 900w voor 40 seconden. De boter moet net gesmolten zijn.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Leg 10 theelepels nutella op een bordje en zet dit in de koelkast.

Mix met een mixer de boter met de kristal en bruine suiker tot deze romig is. Voeg de vanille en het ei toe.
Meng dit op de laagste stand voor ongeveer 15 seconden.
Het gaat erom dat het ei niet te lang meegeklopt wordt, want anders worden de koekjes te hard.

Doe de bloem, zout en baking soda erbij en mix het tot het kruimels worden.
Kneed er een samenhangend deeg van. Het deeg moet niet aan je handen blijven plakken. Als dit wel zo is dan kneed je er nog wat bloem door.

Hak de chocola in kleine stukjes of gebruik chocolade druppels. Meng de chocoladestukjes door het deeg.

Rol 10 balletje van het deeg en druk ze plat (zie foto).
Leg een bolletje nutella op het plakje en vouw het deeg dicht en maak er voorzichtig weer een bolletje van.

Leg het deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg dat er wat ruimte tussen de koekjes blijft.

Bak ze 9-11 minuten. De koekje moeten er bleekjes, maar wel goudachtig uitzien. Hierdoor blijft het koekje lekker chewy.

Laat de koekjes even afkoelen.

Eet smakelijk!